BINK-blocks zijn houten bouwblokken geïnspireerd op LEGO. De blokken hebben afmetingen van ca 176mm lang, ca 88mm breed en ca 68mm hoog.

De gebruikte houtsoort voor de blokken is grenen en de noppen zijn van beuken.

Het grenen is afkomstig uit noord-Europa en het beuken is afkomstig uit Duitsland.

De blokken zijn van massief hout, verlijmd met een milieu-vriendelijke lijm. 

De blokken zijn geïmpregneerd met een kindvriendelijk op lijnolie gebaseerd impregneringsmiddel. Puur natuur dus en ongevaarlijk als kinderen het zouden opeten.

Het impregneringsmiddel zorgt er voor dat de blokken minder vies worden en dat het meeste  vuil er makkelijker afgepoetst kan worden. 

De blokken kunnen ook niet geïmpregneerd geleverd worden, dan ruiken ze nog naar grenen.

Hout is een natuurproduct en daarom adviseren wij om de blokken niet te gebruiken (of op te slaan) in een ruimte waar de luchtvochtigheid hoger is dan 65% of lager dan 45%. Als de blokken in het volle licht liggen zal het grenenhout donkerder kleuren.  Ook is het niet verstandig om hout precies achter glas te leggen. De temperatuur kan daar erg oplopen.

De blokken passen met een kleine ruimte precies op elkaar en zijn ideaal voor kinderen vanaf 3 jaar om mee te spelen. Het gewicht per standaardblok (2 x 4 noppen) is ca 540gram.

Voor kinderen makkelijk op te pakken en ook de breedte is geen probleem.

Op dit moment worden de standaard blokken gemaakt in lengtes 1/1  3/4  1/2  en 1/4. Binnenkort gaan we ook ronde blokken maken voor ronde torens en ramen en deurkozijnen.

Levertijd is in overleg.