In dit tafelblad liggen 2 verschillende inlegpanelen die allebei geïnspireerd zijn op een Afrikaans wapenschild. 
Het linker paneel lijkt op een wapenschild van de Zandeh, een stam uit het Noorden van Centraal-Afrika. De gebruikte houtsoorten hiervoor zijn eik en esdoorn (de grote vlakken). 
De vierkante blokjes zijn van wengé en bilinga. 
Het stuk in het midden is van beuken en de driehoekjes zijn van esdoorn en Surinaams Groenhart.
Het rechter paneel evenaart een wapenschild van de Elonga. 

De gebruikte houtsoorten zijn esdoorn (de grote vlakken). De driehoekjes zijn van wengé, bilinga, essen en kurupai. De striping is van wengé en esdoorn. De inlegpanelen zijn voornamelijk gemaakt van oud hout.

Het esdoorn is het enige nieuwe. Dit koop ik als boomstam in Zuid-Duitsland vanwege de mooie frisse witte kleur. En mooie tekening want bomen groeien op die hoogte langzaam.
Het eiken dat ik gebruik is meestal hout dat afgekeurd is omdat er bijvoorbeeld een complete tak-ingroei in zit. 
In dit inlegpaneel kun je zien hoe een tak ooit afgezaagd is geweest en de boom zelf weer over de wond heen gegroeid is. 
Het hout daar precies achter heeft ook een heel bijzondere tekening.

Bilinga, Surinaams groenhart en kurupai zijn afkomstig van oude vloerplanken. Essen heb ik ooit bij een lokale boer gekocht. Die had 5 kleine essen bomen staan die aan de rand van een sloot stonden en daar langzaam in zakten. De bomen hebben allerlei weefsel gevormd om dit te voorkomen en dat zie je terug in de grillige houtnerf.
Beuken heb ik ooit als stam gekocht bij een houthandelaar die het niet wilde hebben omdat er te veel takken aan de stam zaten, wat ook weer betekent dat de houtnerf extra mooi is en het wengé is een oude wagonplank.